Videóinterjúk a 21. század oktatásában 2019 – szakmai továbbképző program

Az egyhetes, bentlakásos, szakmai továbbképző program során a résztvevők megismerkedhetnek a videóinterjúk oktatásbeli használatának módszertanával és gyakorlatával, a holokauszt és más népirtások túlélői és szemtanúi személyes történeteinek erejével, és megvizsgálják, hogyan járulhatnak hozzá ezek a történetek ahhoz, hogy a diákok közösen gondolkodjanak a mindennapokban tapasztalható előítéletekről, intoleranciáról. A résztvevők a programban megismerkednek a USC Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumának használatával, a digitális szerkesztés alapjaival, valamint az IWitness online digitális platform használatával és megtanulják, hogyan készíthetnek az Intézet Archívumában található videóinterjúk segítségével multimédiás oktatási projektet. Az IWitness platform a Nemzeti Köznevelési Portál okoskönyvi felületén is elérhető lesz az okoskönyvek publikálását követően.

A program kötelező részeként a képzést követő évben a résztvevők oktatási anyagot dolgoznak ki az USC Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumának videóinterjúinak felhasználásával, valamint vállalják, hogy az elkészült tananyagot iskolájukban kipróbálják, illetve tapasztalataikat valamely szakmai fórumon ismertetik és egy év múlva háromnapos záró programon mutatják be projektjeiket.

A képzésen való részvétel ingyenes, az utazási, étkezési és szállásköltségeket fedezzük, a résztvevők tananyaguk elkészülte után szerény honoráriumban részesülnek.

A képzés az elmúlt öt évben akkreditált volt (120 óra), az akkreditáció megújítása folyamatban van.

A program helyszíne a budapesti Közép-európai Egyetem

Ideje: 2019. július 2. - július 7.

Jelentkezési határidő: 2019. május 5.

A képzésen 15 fő vehet részt.

További információ: http://sfi.usc.edu/hungarian/twt2019

Jelentkezési lap: http://sfi.usc.edu/hungarian/twt2019/apply